Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin

Éjjel-Nappal Balaton

Ezerarcú szerelmünk a Balaton

Nő vagy férfi lenne a Balaton?

2016. október 12. - nonstopbalaton.hu

posza_robert_fo.jpg

fotó: Posza Róbert

Nézem az őszi színekben pompázó Balatont és azon gondolkodom, hogy milyen jól áll neki ez a sárgás-barnás szín. Tudom, túl sok divatblogot bújtam mostanában. Talán ez az oka, de mégsem hagy nyugodni a gondolat: nő vagy férfi lenne a Balaton, amikor ilyen színesen tud öltözködni?

A Balaton szerintem leginkább egy nő lenne. Egy igazi dáma, aki mindig a legújabb trendek szerint, az évszaknak megfelelően váltja a ruháját.

balaton_evszakok.jpg

A könnyed, lenge, nyári öltözet megy igazán az egyéniségéhez, melyhez olyan kiegészítőket használ, mint a szikrázó napsütés vagy a langyos, nyári eső. De az őszi színek is pompásan állnak rajta. A színes falevelek színes egyéniségről árulkodnak. Csak néhány hónap és már át is vált a legújabb téli divatra. Jönnek a komorabb színek, a hosszú esték és a visszavonulás, hogy tavasszal új energiákkal feltöltődve várja látogatóit. Ilyenkor a legszebb, legvirágosabb ruháját ölti magára. Sminkjében megjelenik az üde zöld és világoskék szint is használ. De ha jön egy kis vihar, vagy egy kis szél, akkor az új trendnek megfelelően gyorsan átváltozik a víz színe haragos zöldre és a kisasszony hangulata olyan lesz, hogy inkább kerülöd a társaságát.

Szeszélyes nő lenne? Szeszélyes, mégis olyan, akibe minden férfi bele tud szeretni, de nemcsak a férfiak, a nők is ugyanúgy vágynak megnyugtató társaságára. Formás idomok északon, karcsú lankák ott, ahol éppen kell. Külső szépségéért és belső értékeiért ugyanúgy rajongunk. Melegszívű teremtés, egy gondoskodó anya, aki szeret adni és cserébe nem vár semmit. Vidámságot, boldog perceket, romantikát, kalandot, szórakozást, pihenést, megannyi élményt kínál. Mindenki megtalálhatja azt, amiért örök hűséget tud ígérni ennek az ezerarcú teremtésnek.

Akár férfi, akár nő lenne, becsüljük meg és tiszteljük a magyar tengerünk, mert nincs még egy belőle!

budai_szilvai3.jpg

 fotó: Budai Szilvia

 

Szerző: Földi Rita | Éjjel-Nappal Balaton

1463718565_200x.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr9511782379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása