Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin

Éjjel-Nappal Balaton

Fine dining éttermek a Balatonnál

Régen, ha a balatoni gasztronómiára gondoltunk a sült hekk és egyéb strandon kapható ételek jutottak egyből az eszünkbe. Mára a helyzet már jelentősen megváltozott.

2016. július 30. - nonstopbalaton.hu

Nagy szerepet kapnak a helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készített ételek és lassan a parton is kialakul a street food balatoni megfelelője a beach food.

chianti_fo.jpg

 kép forrása: Chianti étterem facebook oldal

A parttól kicsit távolabb pedig fine dining éttermek sora nyílik meg, utat adva valami újnak a Balatonon. Jellemzőjük, hogy a legtöbb szálláshellyel is rendelkezik, melyet érdemes előre lefoglalni, mivel a betévedő vendégek számára már nem mindig marad hely. Ezek az éttermek sok külföldi vendéget is vonzanak és szinte mindegyik Gault Millau szakácssapkás étterem.

Nézzük, melyek ezek az éttermek az északi és a déli oldalon a teljesség igénye nélkül:

Északi oldal

Terazza Bistro-Bar

Egy modern európai étterem, mely szakít a megszokott ételpárosításokkal és mindezt egy gyönyörű panorámával rendelkező helyen, Sümeg legmagasabb pontján teszi. Fogásaihoz saját termesztésű fűszernövényeket és kézműves termékeket használnak.

A 6 fogásból álló degusztációs menü ára 14.500 Ft.

Az étlapon helyet kap a kacsa és a sertészszűz mellet az arany durbincs és a pisztráng is.

terazza_pisztang.jpg

Pisztrángfilé, kuszkusz,koktél paradicsom, paprika mártás

terazza_karemelizatl_palacsinta.jpg

Karamellizált palacsinta, bourbon hab

képek forrása: Terazza Bistro – Bar facebook oldal

Elérhetőség:

Sümeg, Csalogány utca 7.

www.terazza.hu

Nyitva: egész évben, de hétfő és kedd szünnap

szerda- vasárnap 12:00-21:00

 

Chianti étterem

A Veszprém kertvárosában található toszkán trattoria hangulatát idéző étterem a modern olasz-magyar fúziós konyha remek fogásait kínálja.

Az 5 fogásból álló degusztációs menüt 9.500 Ft-ért kóstolhatjuk meg. Az étlapon helyet kap a Rántott fledermaus kifliburgonyával, tejfölös uborkaspagettivel is, de van Angus marhahátszín steak burgonyával, chilis adzuki babbal és Velős derelye nyúlkolbásszal, lestyános roqueforttal is.

chianti.jpg

Tapolcai pisztráng körözött karottával és wasabi-s céklával

chianti2.jpg

Tökmagos vaddisznószűz, lilaburgonya-dödöllével, vargányával

 képek forrása: Chianti étterem facebook oldal

Elérhetőség:

8200 Veszprém, Csermák Antal utca 13.

www.chiantietterem.hu

Nyitva: egész évben, hétfő - vasárnap 11:30 – 23:00

 

Villa Medici étterem

A családi vállalkozás konyhája a magyar konyhaművészet tradícióit ötvözi nemzetközi trendekkel. Amit lehet, házilag készítenek: házilag füstölik a húsokat, sütik a kenyeret és házi lekvárokat, fagylaltokat is készítenek. Degusztációs menükkel várják a kulináris élvezetek rajongóit. Az 5 fogásból álló degusztációs menüt 8.950 Ft-ért kóstolhatjuk.

Az étlapján helyet kap a Karfiolos rizottó St. Jakab kagylóval, kacsamájjal és pak-choi-jal, csakúgy mint a Mangalicapofa és bárány T-bone steak rántott májashurkával, csicseriborsó-krémmel langallón. De van Klasszikus borjú bécsi tejes borjúból, tökmagolajos burgonyasalátával is.

medici_sult-paprika.jpg

Sült paprika krémleves füstölt vörös tonhallal

villa_medici_aranymetszes.jpg

Az "Aranymetszés" desszert

képek forrása: Villa medici étterem facebook oldal

Elérhetőség:

8200 Veszprém, Kittenberger K. u. 11.

www.villamedici.hu

Nyitva: egész évben, hétfő - vasárnap 11:30 - 22:30

 

Déli oldal

Kistücsök

Izgalmas, helyi alapanyagokra építő, korszerű konyhával rendelkező hely, mely nagyon népszerű a Balaton déli partján.

A választékukban szerepel a harcsapaprikás túrós csuszával és nyáron mindig van kovászos uborka leves. Ezek mellett kiváló halas ételek, pisztráng és fogasfilé is kerül az asztalra nem mindennapi tálalásban. Az 5 fogásos Régiónk ízei menüt 9.000 Ft-ért kóstolhatjuk meg.

kistucsok_sertes.jpg

Sertés szűzpecsenye spárgákkal, sóska habbal és puliszkával

kistucsok_somloi.jpg

Somlói más felfogásban

képek forrása: Kistücsök facebook oldal

Elérhetőség:

8636 Balatonszemes Bajcsy Zs. u. 25.

www.kistucsok.hu

Nyitva: egész évben,  11:00-23:00

 

Château Visz Gourmet Étterem

A luxus hotel gourmet étterem havonta változó, szezonális, regionális, friss alapanyagokból készülő 7 fogásos menüvel is várja vendégeit minden évszakban. Az ételek jellemzői a friss fűszernövények, ehető virágok, melyek többnyire a kastély saját fűszerkertjéből származnak. A hagyományos és molekuláris technikák ötvözésével, a legmodernebb konyhatechnológiával izgalmas, egyedi fogásokkal várják vendégeiket.

A Château Visz elnyerte a "Best of Budapest & Hungary 2014, 2013 és 2012" díjat, Közép-Európa Top 20 étterme között szerepel a Food and Wine amerikai gasztro-szaklap 2012-es európai toplistáján, illetve az Év Éttermének választottak a Dining Guide 2010-es értékelése alapján.

5 fogásos menüt 22.500,-Ft-ért kóstolhatunk.

chateu_barany.jpg

Bárány carpaccio, kökény, birs, dió

chateu_dobos.jpg

Dobos torta újragondolva

képek forrása: Château Visz Gourmet Étterem facebook oldal

Elérhetőség:

8681 Visz, Berencsepuszta  

www.chateau-visz.com/gourmet-etterem

Konyhai nyitva tartás:

július 1 - augusztus 31-ig hétfőtől vasárnapig 12:00-14:00 és 19:00-22:00                           

szeptember 1 - május 31-ig hétfő-kedd: pihenőnap, szerdától vasárnapig12:00-14:00 és 19:00-22:00

 

Szerző: Földi Rita | Éjjel-Nappal Balaton

1463718565_200x.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr618924996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása