Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin

Éjjel-Nappal Balaton

10 dolog, ami nem hiányozhat a balatoni nyaralásodhoz

Akármerre is mész nyaralni Balatonon, ez a lista hasznos lehet számodra. Fusd át indulás előtt is, hogy biztosan ne maradjon otthon semmi!

2016. július 03. - nonstopbalaton.hu

fo_kep.jpg

Ha apartmanba vagy kempingbe mész, az alábbi konyhai eszközökre szükséged lehet:

1. éles, használható kés

Az apartmanokban szinte mindig van kés, de legtöbbször olyat találunk, mellyel épp, hogy egy kenyeret meg lehet vajazni, de másra nem alkalmas. Pedig nyaralás idején jól jön egy éles, nagy kés, akár például dinnyevágáshoz is. Ne hagyjuk otthon kedvenc késünket!

1.jpg

2. zöldséghámozó

Burgonyát vagy répát szeretnél grillezni nyaralás alatt? Vidd magaddal a zöldséghámozódat, hogy gyorsabban előkészíthesd az alapanyagokat. Én gyakran csinálok zöldség mártogatóst is a nyaralás alatt. (Nézd meg itt a receptet!) Ehhez szintén nagyon hasznos a zöldséghámozó.

2.jpg

3. dugóhúzó

Vettél el egy palack finom bort estére és utólag jössz rá, hogy nincsen a szálláson dugóhúzó? Én már néhányszor kerültem ilyen helyzetbe. Ekkor jöhet mindenféle segédeszköz bevetése (a szájfényen át a körömreszelőig), de a legjobb, ha inkább már otthon bedobsz egy dugóhúzót a táskádba. (Vagy ügyelj arra, hogy csak csavaros bort vegyél!)

3.jpg

Az én kedvencem:

4. háromszög melegszendvics sütő

Ez az, ami nálam sosem hiányozhat a listáról. Nyaralás alatt ez biztosítja a villámgyors sajtos-májkrémes melegszendzsó reggeliket. De az utóbbi időben már rántottát és sült virslit is készíttetettem benne. Sőt, most már édes sütemények elkészítésére is használom. (Receptet itt találtok.) Így nálam a melegszendvics sütő biztosan nem maradhat otthon.

4.jpeg

A vízpartra ezeket vidd magaddal:

5. naptej, napolaj

Alapfelszerelés, mégis számtalanszor otthon marad, hogy utána a strandon háromszor annyiért megvásárolhassuk. Inkább szerezd be még indulás előtt!

5.jpg

6. hűtőtáska, tele hűsítőkkel és tároló dobozok a snack-nek

Hideg üdítők, sörök tárolására pár óráig biztosan alkalmas egy hűtőtáska. Nálam viszont az üdítők mellett egy jól behűtött gyümölcssaláta is mindig helyet kap benne. Így mindig viszek magammal tárolásra alkalmas műanyag dobozokat is. De a maradék melegszendvicset is lehűthetjük és magunkkal vihetjük a strandra.

beer-465559_960_720.jpg

7. napernyő

Inkább vidd magaddal, hogy biztosan legyen árnyékos helyed a parton.

7.jpg

Hasznos apróságok:

8. gyufa vagy öngyújtó

Ezek nélkül nehezen menne a grill beüzemelése, vagy éppen az esti gyertyafényes-romantikus hangulat megteremtése.

8.jpg

9. szúnyogriasztó

Bár az utóbbi időben sok helyen végeznek szúnyogirtást, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat, ha védekezünk a kis vérszívók ellen. Nálam még mindig a kis lapocskákkal működő elektromos szúnyogriasztó a menő. Ez mindig beválik.

10. olló

Sosem lehet tudni, mit kell éppen felnyitni, felvágni, elvágni. Ha az első pont szerint egy nagy kést már vittél magaddal a dinnye felvágásához, akkor legalább biztosan lesz egy darab éles késed, de hogy ezzel vágj nyílást a zacskós tejen? Inkább vigyél magaddal egy ollót is.

 

Körkérdés: Nálad mi az, ami nem hiányozhat a nyaraláshoz? Írd meg a cikk alatt!

lake-balaton-1198455_960_720.jpg

 

Szerző: Földi Rita | Éjjel-Nappal Balaton

1463718565_200x.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr568925818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása